Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Changing COM port number  (Read 2824 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Steve Mull

  • Moderator
  • Location: Knoxville, Tennessee
  • Posts: 94
    • Raptor Technologies Toshiba & ESI Dealers
Changing COM port number
« on: October 20, 2010, 03:18:25 PM »
I am tring to change my COM port number on my laptop and am getting a message of something about write privileges in registry.
Steve Mull
Raptor Technologies
Toshiba & ESI Dealers
865-588-8441

Offline TexasTechnician

  • Moderator
  • Posts: 420
Re: Changing COM port number
« Reply #1 on: October 20, 2010, 07:36:39 PM »
What are you trying to communicate with and what software (communications software and OS) are you using?

Offline Steve Mull

  • Moderator
  • Location: Knoxville, Tennessee
  • Posts: 94
    • Raptor Technologies Toshiba & ESI Dealers
Re: Changing COM port number
« Reply #2 on: October 20, 2010, 07:45:02 PM »
The COM port works just fine , I just need to make it COM 2 instead of 1 , Im running XP Pro
Steve Mull
Raptor Technologies
Toshiba & ESI Dealers
865-588-8441

Offline TexasTechnician

  • Moderator
  • Posts: 420
Re: Changing COM port number
« Reply #3 on: October 20, 2010, 10:24:02 PM »
If the com port is functional why do you need to change anything? A lot more info would help.

Offline telemarv

  • Moderator
  • Location: Ottawa ON Canada
  • Posts: 1473
Re: Changing COM port number
« Reply #4 on: October 21, 2010, 08:09:57 AM »
I don't think you can change it's identity. It's a BIOS issued name based on memory addresses going back to the days of DOS.
Marv CCNA


If people had more manners... we'd need fewer laws.

Offline bmreen

  • Pro Shop Member
  • Location: Jacksonville,FL
  • Posts: 167
    • University of North Florida
Re: Changing COM port number
« Reply #5 on: October 21, 2010, 10:41:01 AM »
Go to device manager,expand the ports tree,right click the communication port and go to properties,go to port settings tab,click advanced,com port number should be on the bottom of the window.
Bobby Mreen
Telecommunications Technician
www.unf.edu

Offline Steve Mull

  • Moderator
  • Location: Knoxville, Tennessee
  • Posts: 94
    • Raptor Technologies Toshiba & ESI Dealers
Re: Changing COM port number
« Reply #6 on: October 21, 2010, 01:12:11 PM »
Thats what Im doing and Im getting the error message , I was able to make it work without changing the number.  THANKS GUY'S
Steve Mull
Raptor Technologies
Toshiba & ESI Dealers
865-588-8441

Online CMDL_GUY

  • Administrator
  • Location: Mt. Sidney Virginia
  • Posts: 8245
    • www.lscg.net
Re: Changing COM port number
« Reply #7 on: October 21, 2010, 07:54:39 PM »
Does the PC have an internal modem?  If so, it most likely is set to com2. What bmreen stated should work.
"Government is not reason; it is not eloquent; it is force. Like fire, it is a dangerous servant and a fearful master." - George Washington

“Remember democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet, that did not commit suicide.”   -John Adams

K4LRM

www.lscg.net

Faster horses, younger women, older whiskey, more money.