Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: New bldg Conduit size foir telco ?  (Read 6146 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Online Skip555

  • Moderator
  • Location: Sarasota Fl
  • Posts: 1090
New bldg Conduit size foir telco ?
« on: September 15, 2010, 10:46:11 PM »
I have a customer asking for conduit size recommendations for a new bldg/ now I'm fine for the inside portion but she is asking what the builder needs to provide for the tel-co / the last store they built the builder didn't provide it and they had to add it after the fact

they are  figuring 3 co lines and DSL so the requirements are minimal
---------------------------------------------
Skip

...Serving SW and West Central Fl since '84

Offline KLD

  • Moderator
  • Location: Kansas
  • Posts: 946
Re: New bldg Conduit size foir telco ?
« Reply #1 on: September 15, 2010, 11:05:16 PM »
Skip, around here at&t requires two four inch conduits from the designated location on the property line to the telco closet....one for copper and one for fiber....and the CATV will want one, also.  This usually ends up going to a power pole where all utilities reside.  Check with you local utilities for where they want the conduits.

With that being said, the former Sprint usually wants a two inch....the CATV and everyone else is on their own.... :022:
Ken passed away on November 9, 2016, and will always be remembered.
Thank you, Ken for all your years of being a moderator, member, inspiration, and friend to all.
 

Anyone who thinks he can be happy and prosperous by letting the government take care of them; better take a closer look at the American Indian. Henry Ford

Ken

Online silversam

  • Moderator
  • Location: NYC
  • Posts: 1052
Re: New bldg Conduit size foir telco ?
« Reply #2 on: September 16, 2010, 07:48:53 AM »
What Ken said.

You really should have the builder ask the Utilities what they want. Why try to read minds?


Sam

Online Skip555

  • Moderator
  • Location: Sarasota Fl
  • Posts: 1090
Re: New bldg Conduit size foir telco ?
« Reply #3 on: September 16, 2010, 08:21:19 AM »
Ive never been involved before , but since the customer asked I thought I would ask  here .  Last store they built it was after the fact

the CATV is a good thought for versatility in broadband

Thanks Guys
---------------------------------------------
Skip

...Serving SW and West Central Fl since '84

Offline EV607797

  • Moderator
  • Location: Northern Virginia (Metro DC Area)
  • Posts: 790
Re: New bldg Conduit size foir telco ?
« Reply #4 on: September 16, 2010, 02:55:53 PM »
4 x 4" is the norm here:  Two for telco, one for CATV and one for "other".  Nobody even asks, they just do it.
Ed Vaughn

(540) 623-7100 (V)  (540) 693-5800 (F)
EMVaughn3@Outlook.com

Online Skip555

  • Moderator
  • Location: Sarasota Fl
  • Posts: 1090
Re: New bldg Conduit size foir telco ?
« Reply #5 on: September 16, 2010, 04:03:09 PM »
she copied me the email from the contractor asking her for the specs , I've got the bldg address and Ill go ahead and call Verizon and bright-house tomorrow and see what they want .

the customer is on the thrifty side and I suspect the 4  4 that ed is suggesting will be a bit much but I will suggest it along with whatever the utility ask

the last store she built Verizon calls me asking wheres the conduit ?

this is store 8 so they pretty well now that they want 3 co and broadband  none of them have anything beyond that
---------------------------------------------
Skip

...Serving SW and West Central Fl since '84